Fysiotherapie Tussenmeer is gespecialiseerd in het behandelen van Etalagebenen.  

 

Klachten, die hierbij voorkomen zijn: pijn, kramp of vermoeidheid in uw benen na een stukje lopen. Deze klachten ontstaan door een vernauwing van de slagader in bekken of benen, waardoor er minder zuurstof in de beenspieren komt.

Om deze klachten te behandelen zal uw arts u doorverwijzen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut voor looptraining.  De therapie bestaat uit het verbeteren van de loopafstand, het looppatroon en het verhogen van het uithoudingsvermogen. Tevens is het van belang om een actieve levensstijl te ontwikkelen en te onderhouden.

Voor de fysiotherapie voor Claudicatio Intermittens (Dit wordt ook Perifeer arterieel vaatlijden, oftewel Etalagebenen genoemd.) is een schriftelijke verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

De behandelingen worden, bij een verwijzing, vergoed vanuit de basisverzekering; Voor vergoeding van uw behandelingen moet de fysiotherapeut lid zijn van de organisatie Claudicationet.

Uw fysiotherapeut is aangesloten bij het ClaudicatioNet, een landelijk zorgnetwerk dat patiënten, gespecialiseerde fysiotherapeuten, huisartsen en specialisten met elkaar in contact brengt.
.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truida Heemskerk.

Aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. 

Truida Heemskerk is lid van het Claudicationet (www.claudicationet.nl)

lees meer onder: vervolg etalagebenen.